Lupine: Een afscheid in eigen stijl

Telefoon

070 387 98 08 / 0174 27 00 90

Er zijn verschillende manieren van condoleren ook wel “steunbetuiging” genoemd: zo is er de schriftelijke manier, dit doormiddel van een rouwkaart of naamplaatsing in een daarvoor bestemd register en/of de persoonlijke manier ook wel de formele of informele wijze genoemd.

Bij de formele manier van condoleren wordt u “door de uitvaartbegeleider” in een rij opgesteld en biedt u een ieder de kans om zijn of haar condoleances over te brengen. Dit kan zijn nadat u als eerste de aula of het graf heeft verlaten, maar dit kan ook mogelijk zijn nadat u als laatste het graf of de aula heeft verlaten. Verder bestaat er de mogelijkheid tot informeel condoleren. Dit laatste gebeurt regelmatig wanneer de naaste familie als laatste de aula verlaat. In de tijd dat de naaste familie afscheid neemt, worden de andere belangstellenden voorzien van een drankje en/of een hapje. De naaste familie zal zich later bij hen voegen.

Condoleance-mogelijkheden

Wat u de belangstellenden op dat moment aanbied, bepaalt u zelf. Dat kan variëren van een buffet, een broodmaaltijd, een bittergarnituur, luxe hapjes of soep etc. Ook wat betreft de drank kunt u schenken wat u wilt, alcoholisch, non alcoholisch, gedistilleerd enz. Vaak stimuleren wij dat het condoleren gebeurt op een manier die kenmerkend zou zijn geweest voor de persoon die is overleden, hield deze van een goed glas wijn schenk dan ook wijn en hield deze van een borrel schenk dan bijvoorbeeld een glaasje jenever.

Natuurlijk is de mogelijkheid voor een kop koffie met cake of een assortiment koek nog steeds aanwezig en is het zeker niet onze bedoeling om dit uit de weg te gaan. Wij benadrukken alleen maar dat er zoveel meer mogelijkheden en toepassingen aanwezig zijn en dat niets ongepast is.

Wanneer u de mogelijkheid hiertoe heeft is het wellicht ook een mooi idee om een condoleance in de huiselijke sfeer te laten plaatsvinden, dit kan bijvoorbeeld zijn in uw eigen woning of tuin, maar ook een bedrijfsruimte of kas behoren tot de mogelijkheden waar dit kan worden verzorgd. Geheel naar uw wens kunnen alle benodigde voorzieningen door ons aan u worden geleverd, in overleg met u bouwen wij de locatie die u voor ogen heeft om naar een locatie waar in eigen sfeer het condoleren dan kan plaatsvinden.

Condoleance-mogelijkheden